Ga naar de inhoud
Nederland

Máxima bedankt iedereen voor steun: 'Mijn lieve zusje heeft eindelijk vrede kunnen vinden'

Koningin Máxima geeft een statement over het overlijden van haar zus. Beeld © ANP

Koningin Máxima heeft vandaag tijdens haar bezoek aan het protonentherapiecentrum Universitair Medisch Centrum Groningen gesproken over haar onlangs overleden zusje Inés Zorreguieta.

"Ik vraag uw begrip, ik vind het moeilijk. Ik heb iets opgeschreven", begint Máxima. "Sinds vannacht ben ik weer aan het werk na een moeilijke tijd en ben ik blij dat ik dit bezoek heb kunnen doen, omdat het zoveel betekent voor mensen met kanker. Mensen die ziek zijn, maar toch met hoop op genezing."

'Ze kon niet genezen'

Het bezoek van de koningin aan het Universitair Medisch Centrum Groningen stond eigenlijk gepland voor vrijdag 8 juni. De dag ervoor werd bekend dat haar zusje Inés was overleden

Máxima heeft een kort statement over haar zusje: "Mijn kleine, lieve begaafde zusje Inés. Ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden. En ik wil echt mijn hele grote dank uitspreken voor de talloze brieven en berichten aan blijken van medeleven. Het heeft ons echt geholpen. En ik wil ook danken voor het respect dat iedereen heeft gehad voor onze familie. Dank, dank!"

De verklaring van Máxima:

Máxima's zusje Inés: muziek was haar leven

De zus van koningin Máxima is in Buenos Aires overleden. Inés was onder meer kunstenares en had een voorliefde voor muziek. Ze had een goede band met haar dertien jaar oudere zus Máxima.

Meer op rtlnieuws.nl: