Ga naar de inhoud
Nederland

34-jarige verdachte drama Pinkpop belde zelf de politie

Politie bij de plaats van het ongeluk. Beeld © ANP

De man die verdacht wordt van de dodelijke aanrijding bij het festivalterrein van Pinkpop is een 34-jarige man uit Heerlen.

Dat heeft de officier van justitie gezegd tijdens een persconferentie in het stadhuis van de gemeente Landgraaf. De bestuurder van het busje reed na de aanrijding door. De man belde zelf de politie en is opgepakt in Amsterdam. Het bus, een kleine bestelauto, is inmiddels ook gevonden: in Heerlen.

Hij zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Over de oorzaak van het ongeluk kan de politie nog niks zeggen. Over zijn motieven is niets bekendgemaakt. 

Dode is 35-jarige man uit Heerlen

Bij het ongeluk kwam een 35-jarige man om het leven. Hij werkte als vrijwilliger bij verschillende poppodia. "We zijn verslagen", zegt de directeur van Poppodium Nieuwe Nor.

Drie anderen liggen in 'zeer kritieke toestand' in het ziekenhuis, aldus de politie. Het gaat om een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen.

De aanrijding gebeurde rond 04.00 uur vanochtend op de Mensheggerweg. Daar is de uitgang van Pinkpopcamping B. 

Pinkpop-directeur Jan Smeets emotioneel tijdens persconferentie:

Tijdens een persconferentie werd meer informatie gedeeld over de aanrijding.

'Dit is gewoon vreselijk'

Veel mensen hebben de aanrijding zien gebeuren. Volgens de brandweer is Slachtofferhulp ingeschakeld.

"Dit is gewoon vreselijk", zei burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf tijdens de persconferentie. "Wat begon als een mooi feest, eindigde in een drama. We zijn allemaal zeer aangeslagen."

Ook Pinkpop-oprichter Jan Smeets zegt 'onvoorstelbaar geschrokken' te zijn. "Dit is de eerste keer dat Pinkpop doden te betreuren heeft, echt vreselijk."

Meer op rtlnieuws.nl: