Ga naar de inhoud
Nederland

Dodelijk slachtoffer Pinkpop was vrijwilliger Gilles (35): 'We zijn verslagen'

Hulpdiensten op de plek van de aanrijding bij Pinkpop.

Het slachtoffer dat vanochtend is overleden na een aanrijding op Pinkpop, is een 35-jarige man uit Heerlen: Gilles Boux de Casson. Hij werkte als vrijwilliger bij verschillende poppodia. "We zijn verslagen", zegt de directeur van Poppodium Nieuwe Nor.

​"Iedereen is kapot", zegt Johan de Niet. Hij is directeur Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen, waar Gilles Boux de Casson (35) als vrijwilliger werkte. "Hij was een ontzettend grote muziekliefhebber", zegt De Niet. "En een heel fijne medewerker. Altijd vrolijk."

Slechte nieuws

De directeur heeft het nieuws 'net gehoord'. "Vanmorgen druppelden de berichten binnen dat een van onze vrijwilligers bij het ongeluk betrokken was", vertelt hij. Toen heeft hij een andere vrijwilliger gebeld die op het festival samen met Gilles werkte. "Die heeft het slechte nieuws bevestigd, en daarna nog de recherche."

De Niet is zich 'kapot geschrokken'. "Je kunt het niet geloven. Dat zoiets kan gebeuren... Onvoorstelbaar. Gilles werkte al jaren als vrijwilliger voor ons, en ook voor Bureau Pinkpop." Dat bureau levert volgens De Niet 'altijd zo'n dertig vrijwilligers aan' die diensten draaien op het festival in Landgraaf. Sommigen verwijzen mensen door naar de bussen, anderen werken in ploegen op de camping. "In ruil daarvoor mogen ze ook naar het festival." 

'Niet te geloven'

Volgens De Niet was Gilles op het moment van het ongeluk klaar met werken. "Ze stonden nog even te kletsen, begreep ik, en toen kwam die bus eraan." De gewonde mensen zijn, voor zover De Niet weet, geen vrijwilligers van Bureau Pinkpop. "Ik heb iedereen gesproken. Ze komen zo direct naar ons kantoor."

Haroen zag Pinkpopdrama gebeuren

Taxichauffeur Haroen Jalili was aan het werk toen hij een busje hard over een rotonde zag rijden.

De Niet vangt Gilles collega-vrijwilligers op. Hij zegt het nogmaals: 'Ik kan het niet geloven'. "Vrijdag hadden we, zoals alle voorgaande jaren, een Pinkpopborrel. Daar was Gilles nog. De stemming was goed. Iedereen had zin in het festival, Gilles ook. Velen zijn fan van Pearl Jam. En nu heerst hier grote verslagenheid."

Pinkpop-directeur Jan Smeets emotioneel tijdens persconferentie:

 

Tijdens een persconferentie werd meer informatie gedeeld over de aanrijding.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore