Nederland

Moordenaar Danny Gubbels (12) in Colombia opgepakt

18 juni 2018 09:23 Aangepast: 18 juni 2018 09:49
Politie bij de woonwagen die met kogels werd doorzeefd. Beeld © RTL Boulevard

Een van de moordenaars van de 12-jarige Danny Gubbels, die in 2010 in Breda werd doodgeschoten, is vrijdag in Colombia aangehouden.

De 36-jarige Brit is in 2015 bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar.

Ouders

De Brit heeft zich de afgelopen jaren vermoedelijk schuilgehouden onder een valse Colombiaanse identiteit. De Nederlandse politie en de Colombiaanse autoriteiten kwamen hem volgens het OM op het spoor toen hij zijn ouders op bezoek kreeg.

Danny stierf in juli 2010 toen de woonwagen waarin hij zat met kogels werd doorzeefd. Dat zou een vergeldingsactie zijn geweest, omdat de familie een partij van 400 kilo cocaïne zou zijn kwijtgeraakt.

Voor de moord zijn drie mannen tot twintig jaar cel veroordeeld: Tyrone G., Marcellino F, en Alistair W. De drie zijn veroordeeld voor het medeplegen van moord. Wie er precies heeft geschoten, maakt volgens de rechters niet uit. Alle drie waren volgens het gerechtshof onderdeel van de groep en dus medepleger. 

De moeder van Danny werd ook geraakt, maar overleefde de kogelregen.

Vader en broer

De vader en broer van Danny, John en Sander, stonden recentelijk terecht vanwege deelname aan een criminele organisatie, witwassen en ‘zeer grootschalige’ productie, smokkel en handel in soft- en harddrugs. Het Openbaar Ministerie eiste vorige week straffen van 6 en 4,5 jaar. 

De eis was lager door de dood van Danny. "John en Sander moesten een enorme prijs betalen. Dat staat niet in verhouding tot welke straf dan ook." Wanneer de uitspraak is, is nog niet duidelijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore