Nederland

Joris (26) vermist in Amsterdam; lichaam gevonden in gracht

17 juni 2018 13:17 Aangepast: 17 juni 2018 17:19
Joris Lenselink wordt sinds vrijdagavond vermist. Beeld © Facebook

Familie en vrienden maken zich zorgen over de 26-jarige Joris Lenselink uit Amsterdam, die sinds vrijdagavond wordt vermist. Hij is na een borrel met collega's niet thuisgekomen.

De politie bevestigt aan RTL Nieuws dat er een lichaam in het water is gevonden. Het blijkt inderdaad om Joris te gaan. 

ZIE OOK: Gevonden lichaam in Amsterdamse gracht is van Joris (26)

De Amsterdammer was vrijdag in café De Sluyswacht aan de Jodenbreestraat. Tussen 22.30 uur en 23.00 uur vertrok hij daar, melden zijn zus en twee vrienden via een oproep op social media. "Hij zei dat hij naar huis ging. Collega's hebben hem naar zijn fiets zien lopen, daarna heeft voor zover wij weten niemand hem meer gezien of contact met hem gehad. Hij is waarschijnlijk alleen naar huis gefietst."

Fiets gevonden

Een politiewoordvoerder meldde eerder dat vrienden vandaag zijn fiets hebben gevonden op de Groenburgwal, tussen de wal en het water. Duikers hebben op die plek met sonarapparatuur in het water gezocht.

Joris wordt omschreven als een blanke en stevig gebouwde man met blond lichtkrullend haar en bruin/groene ogen. Hij droeg vrijdagavond een donkerblauwe polo, een spijkerbroek van het merk Denham en een zwarte regenjas. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore