Ga naar de inhoud
Nederland

Vrouw Raymond van Barneveld gewond bij woningoverval: 'Ik ben woest'

Beeld © ANP

Bij de overval op de woning van darter Raymond van Barneveld is vanochtend zijn vrouw Sylvia (52) lichtgewond geraakt. Van Barneveld is in het buitenland, maar komt zo snel mogelijk naar huis. "Ik ben woest dat er mensen zijn die mijn vrouw dit hebben aangedaan."

​Van Barneveld was gisteravond zelf voor zijn werk in Engeland en werd vanochtend vroeg gebeld door de politie, vertelt hij aan RTL Nieuws. "Ze zeiden dat ze een vervelende mededeling hadden: je woning is overvallen. Ik ben natuurlijk heel erg geschrokken."

'Voor haar leven gevreesd'

Bij de overval is de vrouw van Van Barneveld mishandeld, zegt hij. De politie schrijft in een persbericht dat ze met de overvallers in worsteling raakte, en naar buiten wist te vluchten.

Ze heeft meerdere blauwe plekken maar hoefde niet naar het ziekenhuis. "Vooral mentaal is de klap heel groot", zegt Van Barneveld. "Ze heeft voor haar leven gevreesd."

'Ik wil zo snel mogelijk naar huis'

Van Barneveld mag in het belang van het onderzoek niet veel loslaten, maar zegt heel erg geschrokken te zijn. "Ik wil nu zo snel mogelijk terug naar mijn vrouw om haar bij te staan en te kijken hoe het met haar is."

Miniatuurvoorbeeld
Archieffoto van Raymond van Barneveld, terwijl hij zijn vrouw Sylvia omhelst nadat hij de halve finale van het WK won.

De daders zijn na de overval gevlucht, en een zoektocht in de omgeving leverde tot nu toe nog niets op. De politie zoekt dan ook getuigen.  

Meer op rtlnieuws.nl:
Woning Raymond van Barneveld overvallen