Nederland

Jongen (17) opgepakt voor zedenmisdrijf Almelo

14 juni 2018 18:48 Aangepast: 14 juni 2018 18:51
Archiefbeeld.

Een jongen van 17 uit Almelo is aangehouden voor een ernstig zedenmisdrijf. Hij zou eind mei onzedelijke handelingen hebben verricht bij een 48-jarige vrouw.

De vrouw wandelde in de nacht van 29 op 30 mei in de omgeving van de Kolthofsingel in Almelo. Daar werd zij aangesproken door de verdachte en een andere man op hun fiets. Op een houten bankje aan de Kolthofsingel, waar de vrouw was gaan zitten, pleegde de 17-jarige verdachte onzedelijke handelingen bij de vrouw.

Geschreeuwd

De vrouw werd daarna door hem meegenomen naar een grasveld aan de andere kant van de weg, langs de Laan van Indië. Bij een groep bomen op dit grasveld werd de vrouw opnieuw slachtoffer van een ernstig zedendelict, waarbij zij heeft geschreeuwd. Volgens de politie heeft de belager de vrouw daarop de mond gesnoerd.

Volgens de politie stopte de man op een gegeven moment met zijn handelingen en liep hij samen met de andere jongeman terug naar het houten bankje aan de Kolthofsingel om zijn fiets op te halen. 

Vandaag voorgeleid

Het slachtoffer meldde zich later bij de politie. De 17-jarige jongen werd afgelopen woensdag aangehouden. Hij is vandaag voorgeleid.

De politie heeft inmiddels ook contact gehad met de tweede jongeman. Hij wordt op dit moment niet verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.

`