Nederland

'Politie vergat belangrijke verklaring buurman in zaak-Sharleyne'

14 juni 2018 16:10 Aangepast: 14 juni 2018 17:08
Sharleyne met haar vader Victor. Beeld © Privéfoto

De bovenbuurman van Hélène J., de moeder van de overleden Sharleyne uit Hoogeveen, beweert dat de politie tijdens buurtonderzoek na de val van het meisje bij hem op bezoek is geweest. Alleen kan geen enkele agent zich herinneren dat hij met de man heeft gesproken.

Dat bleek donderdag op de tweede dag van de strafzaak tegen Hélène J., die wordt verdacht van het doden van het achtjarige meisje. 

Belangrijke getuige

De bovenbuurman van J. heeft verklaard dat hij in de nacht dat het meisje van de flat viel een harde klap heeft gehoord en een geluid alsof er iets langs de balkonreling viel. Ook vertelde hij dat hij J. met haar dochter hoorde praten die nacht. De man zegt dat in 2015 al te hebben verteld aan de politie, maar die verklaring heeft de politie niet.

Ook zijn bij het eerste onderzoek na de val geen lijsten bijgehouden van met welke buren de politie had gesproken. De zaak tegen de moeder van Sharleyne werd destijds geseponeerd. De politie stuitte tijdens het nieuwe onderzoek vorig jaar op de verklaring van de bovenbuurman. Het Openbaar Ministerie ziet hem als een belangrijke getuige.

De vader van Sharleyne zoekt gerechtigheid voor zijn dochter

'Ik heb me vastgebeten in het dossier.'

Meer op rtlnieuws.nl:

`