Nederland

Rusland en Saoedi-Arabië hebben afgetrapt, WK begonnen

14 juni 2018 16:58 Aangepast: 14 juni 2018 20:48
Aanvaller Salem Al-Dawsari van Saoedie-Arabië in duel met de Russische middenvelder Alexander Samedov. Beeld © AFP

32 landen, 12 stadions, heel veel doelpunten, en uiteindelijk één winnaar: het WK in Rusland is begonnen! In Moskou neemt het gastland het in de eerste wedstrijd op tegen Saoedi-Arabië. Het is de aftrap van een maand vol voetbal. Zonder Oranje, dat dan weer wel.

In de eerste twee weken staan de groepswedstrijden op het programma, met dagelijks drie of vier wedstrijden. De beste 16 landen zullen daarna doorgaan naar de knock-out fase. Na een achtste-, kwart-, en halve finale, zal op 15 juli zal in de finale worden uitgemaakt welk land zich de beste van de wereld mag noemen. 

ZIE OOK:  ONZE WK-SPECIAL MET ALLE CIJFERS EN HET LAATSTE NIEUWS  

Een aantal grote landen zijn er dit jaar niet bij, zoals Italië, Chili en natuurlijk Nederland. Toch blijft er nog genoeg te zien, met grote landen als Frankrijk, Spanje, Duitsland, Brazilië en Argentinië. Vier jaar geleden ging Duitsland er met de wereldtitel vandoor, en dit jaar gaan ze proberen hun titel te verdedigen. Het is de vraag of dat lukt, want sinds 1962 is het niet meer voorgekomen dat hetzelfde land twee keer achter elkaar wereldkampioen werd. 

Schema en tussenstanden:

 

Het hele schema, alle landen en de geschiedenis van het WK

 

Nederlanders lijken vooral het Belgische team een warm hart toe te dragen. Uit een enquête blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden hoopt dat de Rode Duivels ver zullen komen.

De Belgen kunnen op veruit de meeste sympathie rekenen. Op gepaste afstand volgen Duitsland (bijna 13 procent) en Brazilië (5 procent) als populairste landen. 3 procent steunt het Marokkaans elftal.

Zo maken we er toch een leuk WK van:

"Ik heb toch wel een zwak voor België".

Openingswedstrijd

Op papier klinkt de openingswedstrijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië misschien niet heel aantrekkelijk: Rusland staat 70ste op de wereldranglijst, Saoedi-Arabië 67ste. Toch zijn de openingswedstrijden op het WK vaak goed voor vuurwerk. Zo scoorde de Zuid-Afrikaan Siphiwe Tshabalala deze prachtige goal in de openingswedstrijd van 2010

Ook dit jaar zal er genoeg spektakel te zien zijn op het WK, en dat is allemaal te volgen op de site van RTL Nieuws. Onze verslaggevers Jeroen Akkermans en Martijn Smiers maken verhalen rond het WK. Zo zochten ze uit of Rusland klaar is voor het WK:

Meer op rtlnieuws.nl:

 
`