Nederland

Man aangehouden voor ontvoering 6-jarig meisje in kofferbak Weert

14 juni 2018 11:04 Aangepast: 14 juni 2018 11:40
Beeld © ANP

De politie heeft een 24-jarige man uit Weert aangehouden voor de ontvoering van een 6-jarig meisje eerder deze maand. Het meisje werd aangesproken terwijl ze in een speeltuin aan het spelen was en vervolgens in de kofferbak van een auto gestopt.

Getuigen vertelden aan 1Limburg dat het meisje tijdens de ontvoering op 6 juni was blijven schreeuwen, waarna ze na een paar straten weer uit de auto werd gezet en naar huis rende. Het meisje zou het goed maken, maar wel flink geschrokken zijn.

Hulp van buurtbewoners

De politie schrijft dat de man 'met name door de goede medewerking van inwoners uit de wijk' kon worden aangehouden. Inwoners verleenden volgens de politie 'volledige medewerking' aan het buurtonderzoek en leverden onder meer beelden in bij de politie waarop de auto van de verdachte te zien was.

De politie gaat ervan uit dat de dader alleen heeft gehandeld. De verdachte zit vast en wordt verhoord. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter commissaris. Wie de man is, is niet bekend. Eerder zei de politie er niet van uit te gaan dat de dader en de familie van het slachtoffertje elkaar kennen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Meisje (6) in kofferbak gestopt en korte tijd ontvoerd in Weert

`