Nederland

Politie doet oproep: waar is het kettinkje van Anne Faber?

13 juni 2018 12:47 Aangepast: 13 juni 2018 12:56
Anne Faber. Beeld © Politie

De politie wil weten waar het gouden kettinkje van Anne Faber is gebleven. Haar vader had de ketting voor zijn dochter gekocht, maar het sieraad is na haar dood nog altijd niet teruggevonden. Michael P. zegt niet te weten waar het kettinkje is.

​Het kettinkje is erg dierbaar voor de nabestaanden van Anne. Een wijkagent zette een foto van het kettinkje op Twitter, in de hoop dat een opkoper of juwelier het kettinkje herkent. Mensen die meer kunnen vertellen wordt gevraagd contact op te nemen met de Opsporings-tiplijn via 0800-6070.

'Verkocht voor ritalin?'

Tijdens de rechtszaak drong de officier van justitie er maandag nog bij Michael P. op aan dat hij vertelt waar de verdwenen sieraden (er is ook nog altijd een ring zoek) van Anne Faber zijn gebleven.

"Haar vriend, vrienden en haar familie zijn hier aanwezig. Die spullen zijn hen erg dierbaar. Wat hebt u ermee gedaan? Verkocht voor ritalin? Verkocht voor cocaïne?" 

"Ik weet het niet", antwoordde Michael P. "Ik heb die spullen nooit gezien."

Bekijk hier het fragment van die ondervraging terug:

Met de familie en vrienden van Anne Faber in een andere zaal, stelt de officier van justitie een voor hen belangrijke vraag aan Michael P..

Meer op rtlnieuws.nl:

`