Nederland

'Tim is niet meer, de onrust is weg, maar de stilte voelt beklemmend'

12 juni 2018 00:08 Aangepast: 12 juni 2018 00:30
Tim Albers. Beeld © Wielerclub De Jonge Renner

Tim Albers (37) overleed afgelopen donderdag bij een verkeersongeluk in de Amerikaanse staat Oregon. Zijn wielerclub kan het verlies nauwelijks bevatten en schreef een in memoriam: "Tim nam het vliegtuig. De retour nog in de koffer. Het werd een enkeltje."

Ook twee andere collega's van Tim overleefden het ongeluk niet. Een pick-up reed hen van achteren aan. Ze waren daar voor een dienstreis voor hun werkgever ASML. "Het is vreselijk wat er gebeurd is, we houden nauw contact met de familie", zei een woordvoerster van het bedrijf.

ZIE OOK: Twee Nederlanders komen om bij ongeluk in VS

"Op 7 juni is het verschrikkelijke, onwerkelijke maar bovenal zeer verdrietige bericht naar buiten gebracht van het overlijden van Tim Albers", schrijft zijn club. "Tim was nauw betrokken bij de Jonge Renner MTB. "Als gastheer voor nieuwe ouders en renners, bij de aanleg en ontwikkeling van parcours, als werver van sponsoring en als contactpersoon."

'Chaotisch en optimistisch'

"Veel lachen met een smile van oor tot oor en heel veel energie", zo typeert zijn wielerclub 'De Jonge Renner' de overleden Tim. "Timmetje was een energievolle, soms chaotische maar uiteindelijk altijd weer een optimistische kerel die soms niet wist dat er ook remmen bestaan. Maar bovenal een persoon die partijen, mensen, wist te linken."

Voordat Tim voor ASML naar Amerika ging, moest hij nog even nieuwe wielen voor zijn fiets regelen. Oranje moesten ze zijn. Zijn wielerclub: "Oranje was zijn lievelingskleur. Niet toevallig staat die kleur voor vrolijkheid, optimisme, plezier, kracht, energie, aandacht, beweging, creativiteit, speelsheid en toegankelijkheid. Alles wat hem zo typeert gevat in een wiel. Toeval?"

'De schakel die je niet wilt missen'

"Tim is niet meer. Net een enorme krachtige wind die plots is gaan liggen. De onrust is weg. Maar de stilte voelt beklemmend. Tim werd van een power link een missing link. De schakel die je niet wilt missen. Die in het fietstasje gaat voor het geval dat. We missen je."

 

`