Nederland

Michael P.: 'Ik heb Anne vermoord toen ze om hulp schreeuwde'

11 juni 2018 09:55 Aangepast: 11 juni 2018 12:31
Anne Faber Beeld © Politie

Michael P. zegt dat hij Anne Faber heeft gedood nadat ze meerdere keren om hulp had geschreeuwd. Dat zei hij in de rechtbank in Utrecht.

P. botste op 29 september vorig jaar met zijn scooter tegen Anne Faber en haar fiets. Dat gebeurde in de omgeving van Den Dolder, waar P. op dat moment in een kliniek zat. Toen Anne na die botsing de politie wilde bellen 'flipte' hij naar eigen zeggen.

Op de scooter

Hij bedreigde haar met een mes, nam haar mee het bos in en verkrachtte haar. Na een worsteling, waarbij Faber het mes wist te bemachtigen en P. in zijn hand wist te steken, overmeesterde hij haar en nam haar onder bedreiging mee op zijn scooter. Toen ze meerdere keren om hulp schreeuwde naar onder meer een passerende fietser, doodde hij haar met een mes.

P. heeft na zijn arrestatie drie dagen gezwegen. Nu zegt hij dat hij dat deed omdat hij boos was op de politie. "Ik was boos omdat ik was mishandeld bij mijn arrestatie."

'Geweten'

Na drie dagen ging hij praten en wees hij de politie naar de plaats waar het lichaam van Anne Faber was verborgen. Hij ging praten omdat hij het niet langer kon volhouden om te zwijgen. "Het was mijn geweten."

Behalve in de zaal, zijn er in de rechtbank in Utrecht meerdere ruimtes beschikbaar waar pers, familie en belangstellenden de zitting via een videoverbinding kan volgen. De rechtszaak tegen P. duurt twee dagen.

Inwoners Den Dolder nog steed angstig

"Dat duurt nog wel tien jaar."

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore