Nederland

Kinderbijslag en vergoeding kinderopvang gaan omhoog

08 juni 2018 16:24 Aangepast: 09 juni 2018 14:41
Beeld © ANP

Goed nieuws voor ouders met kinderen op de crèche. Het kabinet trekt volgend jaar bijna een kwart miljard euro meer uit voor de kinderopvangtoeslag. Hierdoor gaan bijna alle werkende ouders met kinderen in de kinderopvang er op vooruit.

De kinderopvangtoeslag geldt ook voor werkende ouders met kinderen op de gastouderopvang en de buitenschoolse opvang. Daarnaast verhoogt het kabinet de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Dat schrijft staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer. 

ZIE OOK: Check hier of kinderopvang voor jou goedkoper wordt in 2019

De hogere kinderopvangtoeslag zorgt ervoor dat ouders met een inkomen van ongeveer anderhalf keer modaal (50.000 euro per jaar) en met één kind op de dagopvang straks ruim 80 procent van de maximum-uurprijs vergoed krijgen, in plaats van de huidige 77 procent.

Ouders met 23.000 euro per jaar krijgen in plaats van de huidige 94 procent straks 96 procent van de maximum-uurprijs vergoed voor het eerste kind op de dagopvang. Werken wordt voor deze groep daardoor lonender dan het hebben van een bijstandsuitkering.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore