Ga naar de inhoud
Nederland

Inés Zorreguieta, zus koningin Máxima, overleden

Inés en Máxima in 2016. Beeld © ANP

Inés Zorreguieta, de zus van koningin Máxima, is overleden. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt dat ze gisteren in Buenos Aires om het leven is gekomen, 'vermoedelijk door zelfdoding'. Ze is 33 jaar geworden.

Inés zou hebben geleden aan depressies. "Ze is altijd een beetje het zorgenkindje geweest", zegt Koninklijk Huis-verslaggever Sander Paulus. Wegens anorexia zou ze in 2012 opgenomen zijn geweest, maar 'het leek de laatste tijd de goede kant op te gaan', zegt Paulus.

ZIE OOK: Overlijden zus Máxima ook in Argentinië groot nieuws

Het zusje van Máxima

Ze leefde voor muziek, en ze was ook belangrijk voor haar 13 jaar oudere zus Máxima.

"Ze had zang en gitaar gestudeerd en was kunstenares", zegt hij. "Ze kwam geregeld in Amsterdam." Volgens de Argentijnse krant Clarín zou koningin Máxima, die dertien jaar ouder is, geregeld hebben geprobeerd haar naar Nederland te halen. "Het lijkt erop dat ze een heel goede band hadden", zegt Paulus. "Ze was de peettante van prinses Ariane, daar blijkt dat ook wel uit."

Inés was de jongste van het gezin Zorreguieta. Máxima heeft twee jongere broers, Martín en Juan, en daarnaast drie halfzusters uit een eerder huwelijk van haar vader.

Miniatuurvoorbeeld
Vader Jorge Zorreguieta met zijn kinderen in 1986: Inés, Martín, Máxima en Juan (vanaf links). (Foto ANP)

In opspraak

In 2016 kwam Inés Zorreguieta in opspraak doordat ze een baan bij de overheid kreeg waarvoor ze niet aan de functie-eisen voldeed. Ze werd betrokken bij het coördineren van het sociale beleid van de Argentijnse president Macri, maar miste de juiste opleiding en werkervaring. De regering meldde destijds dat voor haar 'een hoge uitzondering' was gemaakt.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week