Ga naar de inhoud
Nederland

Opmerkelijk Facebookbericht: 'Mijn moeder wil weten hoe ik verdronken ben'

Ezra overleed vorig jaar oktober in een zwembad in Goes Beeld © ANP

De 13-jarige Ezra verdronk vorig jaar in een zwembad in Goes. Zijn moeder doet nu, vanuit het perspectief van haar zoon, een emotionele Facebook-oproep om meer te weten te komen over de dood van haar zoon.

"Hoi, ik ben Ezra! Op 14 oktober 2017 ben ik met mijn vrienden gaan zwemmen in het zwembad in Goes. Het doet mijn moeder en mijn familie enorm veel pijn dat ze niet weten wat er nou precies gebeurd is die dag."

Zo begint de emotionele oproep op Facebook van moeder Jeanine Trinidad. Uit naam van haar zoon vraagt ze getuigen zich te melden om meer duidelijkheid te krijgen over het overlijden van haar zoon.

Levenloos gevonden

De 13-jarige Ezra Trinidad was die bewuste herfstdag in het zwembad Omnium aan het zwemmen met vriendjes toen hij levenloos werd aangetroffen in het water. Volgens onderzoek zou hij zijn overleden door een epileptische aanval.

Moeder Jeanine kan zich daar niet bij neerlegen. Er is volgens haar nooit autopsie op het lichaam van Ezra gedaan. Ze wil weten wat er precies is gebeurd tijdens die fatale middag in het zwembad en vraagt iedereen die meer weet zich te melden. 

Opeens kwijt in zwembad

Vanuit het perspectief van haar 13-jarige zoon heeft de moeder op Facebook het volgende bericht geschreven:

"De herfstvakantie was net begonnen en ik had er heel veel zin in. Ik ben zelfs eerst nog naar de stad gegaan om een nieuwe zwembroek. Nu weet mijn moeder dat ik gespeeld en gezwommen heb met mijn vrienden en leeftijdsgenoten, maar hoe het komt dat ik verdronken ben, en niet meer bij haar en mijn familie kan zijn....dat weet ze nog steeds niet zeker."

De moeder schrijft verder wat er die bewuste middag in het zwembad gebeurde. De kinderen zouden spelletjes hebben gespeeld in het water. Tijdens het spelen zouden de andere kinderen Ezra opeens kwijt zijn geraakt. "Heeft dan niemand mij gemist? Waar was het zwembadpersoneel dan? Op deze vragen wil mijn moeder zo graag antwoord!"

Geen autopsie

Volgens Ezra's moeder is er te snel geconstateerd dat de jongen is verdronken vanwege een epilepptische aanval. Dat doet haar heel veel pijn. "Eén ding is zeker: er waren wel honderd mensen in het zwembad. Wil jij mijn moeder en familie helpen erachter te komen wat er nou precies is gebeurd met mij op 14 oktober 2017?  Heb je misschien iets gezien dat je opviel, vertel het dan." 

Meer op rtlnieuws.nl:
Jongen overleden in zwembad Goes