Nederland

Langste lijnvlucht: 19 uur in een vliegtuig zitten

30 mei 2018 12:38 Aangepast: 30 mei 2018 12:42
Een A350 van Singapore Airlines Beeld © ANP

Singapore Airlines komt met de langste lijnvlucht ter wereld. Passagiers kunnen vanaf oktober elke dag in bijna 19 uur rechtstreeks van Singapore naar de Amerikaanse stad Newark vliegen.

De luchtvaartmaatschappij gaat met toestellen van het type Airbus A350-900ULR vliegen op het traject. Die tweemotorige toestellen beschikken onder meer over extra brandstofcapaciteit en zijn relatief licht. Producent Airbus omschrijft het passagiersvliegtuig als 'extreem efficiënt'.

Zakenreizigers

De rechtstreekse vlucht is naar verwachting vooral interessant voor zakenreizigers. Zij zijn volgens Singapore Airlines uren sneller uit dan wanneer ze een tussenstop maken. De luchtvaartmaatschappij vloog eerder al met andere toestellen van Singapore naar Newark, maar die lijn was toen niet rendabel genoeg.

De langste lijnvlucht ter wereld gaat momenteel van Auckland (Nieuw-Zeeland) naar Doha (Qatar). Reizigers zijn dan 17 uur en 40 minuten onderweg. Ter vergelijking: de kortste lijnvlucht verbindt de eilanden Westray en Papa Westray bij Schotland. Passagiers hoeven dan maar anderhalve minuut in de lucht door te brengen.

Zo kort duurt een vluchtje van Westray naar Papa Westray:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore