Nederland

Megafile en serieuze wateroverlast in Randstad

29 mei 2018 19:48 Aangepast: 31 mei 2018 13:42
Beeld © Facebook / Mariella Derene

Op de snelwegen rond Rotterdam is er op veel plekken serieuze wateroverlast, meldt Rijkswaterstaat. Op de A20 is een aantal rijbanen afgesloten door het overtollige water. Eerder deze middag ontstond rond Rotterdam en Den Haag al een megafile tijdens spitsuur.

Ook gemeenten in de buurt van Rotterdam, zoals Ridderkerk en Hellevoetsluis, hebben last van de aanhoudende regen. Daar staan meerdere straten blank. In Barendrecht liep het regenwater via de trap het NS-station binnen.

Beelden van de overlast:

In grote delen van het land gaat het los.

De brandweer Rotterdam-Rijnmond kreeg in korte tijd dertien meldingen van wateroverlast. In de meeste gevallen ging het om water dat huizen binnenstroomt. In Barendrecht bezweek ook een deel van een loods onder de hevige regenval. Bij het voorval aan de Koopliedenweg raakte niemand gewond, meldde de veiligheidsregio. In vrijwel alle gemeenten in de regio Rijnmond is de avondvierdaagse afgelast. 

Forse files

Het noodweer leidde ook tot forse files in de Randstad. Het verkeer moest vaak stapvoets rijden door het weer, meldt de ANWB. Door een ongeluk net voor knooppunt Prins Clausplein kostte het daarnaast veel moeite om Den Haag uit te komen.

Bij de aanrijding waren twee vrachtwagens en een personenauto betrokken. De laatste was behoorlijk beschadigd en moest geborgen worden. Ook raakte er iemand gewond bij het ongeluk. Er waren tot 16.30 uur drie rijstroken dicht. Ook de omleidingsroute via de N14 liep volledig vast.

Het noodweer houdt volgens het KNMI nog tot 21.00 uur aan. KNMI heeft code oranje voor vrijwel heel het land afgegeven.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore