Ga naar de inhoud
Nederland

Overboord geslagen visser 'had engeltje op zijn schouder'

Archieffoto. Beeld © iStock

Het was mistig, donker, en het zeewater was niet warmer dan 13 graden. Ondanks die slechte omstandigheden werd een 21-jarige visser uit Den Oever vannacht toch teruggevonden nadat hij overboord was geslagen op de Noordzee. "Het is een wonder dat hij weer thuis is."

Na een grote zoekactie op de Noordzee is vannacht een 21-jarige visser levend teruggevonden. De man was overboord geslagen, maar werd teruggevonden door een andere vissersboot. Hij was flink onderkoeld, maar leeft nog.

Koud water

Volgens een woordvoerder van de Kustwacht is het heel bijzonder dat de man levend is gevonden. "Het zicht was slecht, en hij lag al een tijdje in het koude water. Hij had echt een engeltje op zijn schouder."

Kort nadat de man overboord was geslagen, werd de Kustwacht gealarmeerd. Die zond vervolgens een bericht naar alle schepen die in de buurt waren, om uit te kijken naar de visser. Na een uur werd hij teruggevonden door een andere viskotter.

'We zijn enorm opgelucht'

"Hij heeft enorm veel geluk gehad", zegt Cees van Eekelen, een collega van de overboord geslagen visser. "Eén van de andere kotters heeft hem horen roepen, en aan boord gehaald. Vervolgens is hij met een helikopter van de Kustwacht naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat alles in orde was. Wij zijn enorm opgelucht."

Inmiddels is de visser weer thuis. "Zijn vader heeft hem opgehaald, hij ligt nu in bed te slapen. Hij heeft een zware nacht meegemaakt, maar we zijn enorm dankbaar dat dit zo is afgelopen. Het is een wonder dat hij weer thuis is, het is echt een ongelooflijk verhaal."

Vorig jaar kwamen drie vissers om het leven nadat hun boot omsloeg

 

 

Bron: RTL Nieuws / Esther Maas
Meer over