Ga naar de inhoud
Nederland

'Verkrachtingsslachtoffer Hoorn wordt met de dood bedreigd'

Sylvia deed destijds haar verhaal bij Pauw. Beeld © Pauw

De vrouw die eind 2016 haar aanrander - en de dief van haar telefoon - opspoorde via de app Find my iPhone, wordt met de dood bedreigd. Haar aanrander, een Somalische asielzoeker die deze week het land is uitgezet, zit achter zeker één van die bedreigingen.

De Telegraaf schrijft dat Sylvia Veld twee keer bedreigd is. De eerste keer gebeurde dat begin deze maand, nadat de krant had geschreven over de uitzettingsprocedure tegen M. M. zou toen in de gevangenis hebben gezegd dat Sylvia dood moest. Sylvia werd daarover geïnformeerd door de politie.

Facebookbericht

Deze week ontving de vrouw uit Hoorn opnieuw een bedreiging. Een Somaliër schreef toen in een Facebookbericht aan haar: 'Jij gaat dood kankerhoer. Vieze vrouw.' De politie onderzoekt volgens de Telegraaf of M. ook daarachter zit.

Sylvia zegt tegen de krant: "Ik ben blij en bang tegelijk. Blij en opgelucht omdat hij het land uit is. Eindelijk. Bang omdat ik, meteen nadat hij daar was geland, een directe doodsbedreiging uit Somalië heb ontvangen." Ze noemt de bedreigingen 'zeer intimiderend'. "Ik weet dat het van hem komt."

M. kreeg in juni 2017 achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Direct na het uitzitten van zijn straf is hij het land uitgezet. "Hij zit ver weg, maar zijn vriendjes zitten nog hier. Hij heeft vaker doodsbedreigingen geuit." Het is M. de komende tien jaar verboden om naar Europa te reizen, maar Sylvia vindt dat dat levenslang zou moeten zijn. "Ik hoop dat de rechtsstaat mij kan beschermen tegen deze misdadiger. Dit is geen vluchteling, maar de grootste aso-asielzoeker ooit."

Meer op rtlnieuws.nl:
Sylvia spoorde zelf haar verkrachter op: 'Toen gaf hij me zijn adres'