Ga naar de inhoud
Nederland

Woningen Limburg tijdelijk onbewoonbaar na 'tsunami van modder'

Eén van de getroffen huizen. Beeld © Facebook / Jeannette Quadvlieg-van Dam

In het Limburgse buurtschap Hegge, gemeente Schinnen, zijn drie woningen tijdelijk onbewoonbaar verklaard na de hevige hoosbui van gisteren. ​Door de regenbui, die tien minuten duurde, kwam er volgens wethouder Jeannette Quadvlieg van Schinnen 'een tsunami van modder vanaf de heuvels richting de bewoonde wereld in Hegge'.

Op haar Facebookpagina publiceerde zij vandaag foto’s van de vette laag kleimodder die achterbleef, zowel in als buiten woningen.

'Het zal je maar gebeuren'

Behalve de drie woningen die niet meer bewoonbaar zijn door de modderlaag in de huizen, is volgens haar bij tientallen andere woningen schade ontstaan.

Quadvlieg bracht vandaag samen met een collega-wethouder en een raadslid een bezoek aan de getroffen woningen. Ze wil over de situatie overleggen met het Waterschap Limburg en andere instanties die zich bezighouden met water en wateroverlast.

Ondergelopen straten en kelders

Zware onweersbuien boven Limburg zorgen gisteren voor veel wateroverlast. Volgens de brandweer waren er meldingen van water dat door daken naar binnen liep en op Twitter deelden mensen foto's en filmpjes van ondergelopen kelders en straten.

Het noodweer zorgde niet alleen voor problemen. Tom van den Akker maakte er juist optimaal gebruik van: lekker wakeboarden door de straten van het Noord-Brabantse Oirschot. Het levert hilarische beelden op.

Wakeboarden op straat dankzij noodweer

Meer op rtlnieuws.nl: