Nederland

Handbaltrainer in bos betrapt met verstandelijk beperkt meisje (16)

23 mei 2018 07:29 Aangepast: 23 mei 2018 09:29
(archieffoto) Beeld © ANP

Een 61-jarige handbaltrainer uit het Limburgse Baarlo is in een bos door wandelaars betrapt toen hij ontucht pleegde met een verstandelijk beperkt meisje van 16.

De politie heeft bevestigd dat de man is aangehouden. De gemeenteambtenaar Sjaak S. gaf behalve handbaltraining ook judoles aan zwakbegaafde kinderen, meldt De Telegraaf. Het slachtoffer waarmee hij werd betrapt is lid van de handbalclub waar de man training geeft.

Mee naar ouders

Toen de wandelaars de man met het meisje betrapten in een natuurgebied gingen hij en zijn slachtoffer er snel vandoor. De wandelaars gingen op zoek naar het meisje en zagen haar even later fietsen. Ze wonnen haar vertrouwen en gingen met haar mee naar haar ouders.

In haar huis zou ze de ontucht hebben bevestigd en duidelijk hebben gemaakt dat het niet voor het eerst is dat de man haar lastig had gevallen. Volgens De Telegraaf zou het 16-jarige meisje hebben gezegd dat de geestelijk gehandicapte dochter (27) van de man daarbij was.

Opgepakt

De politie zegt tegen RTL Nieuws dat de man wordt verdacht van ontuchtige handelingen met een minderjarige in een buitengebied bij Venlo. Dit zou zich vrijdag hebben afgespeeld. Het is niet bekend of de man meer slachtoffers heeft gemaakt. De politie richt zich in het onderzoek vooralsnog alleen op het 16-jarige meisje.

De zaak doet denken aan zwemleraar Benno L. die een paar jaar geleden tot zes jaar celstraf werd veroordeeld voor misbruik van tientallen verstandelijk gehandicapte kinderen die hij zwemles gaf.

`