Ga naar de inhoud
Nederland

Verkeersregelaar aangereden door boze automobilist: 'Hij gaf vol gas'

Politie op de plek waar Cora Molenbroek werd aangereden. Beeld © Sem van Rijssel

Verkeersregelaar Cora Molenbroek is wel wat gewend. Tijdens haar werk is ze al regelmatig uitgescholden. Maar gisteravond werd ze aangereden door een agressieve automobilist. "Waarom doe je zoiets", vraagt ze zich af.

Cora Molenbroek was gisteravond aan het werk als verkeersregelaar bij het foodtruckfestival Foodstock in Eindhoven. Rond kwart voor negen werd ze aangereden door een boze automobilist, die weigerde haar aanwijzingen op te volgen.

"De weg was afgesloten en het was eenrichtingsverkeer. Deze meneer reed tegen het verkeer in en wilde doorrijden", legt Cora uit aan RTL Nieuws. "Ik heb meerdere keren tegen hem gezegd dat hij terug moest en om moest rijden."

Vol gas

Maar dat deed de automobilist niet. Hij stapte uit en weer in en probeerde meerdere keren om Cora over te halen hem erdoor te laten. Toen dat niet lukte, sloeg hij door. "Hij stapte weer in de auto en gaf gas. Hij raakte me boven de knieën. Toen is hij weer omgekeerd en reed hij zoals hij eigenlijk had moeten rijden."

Cora bleef rustig na de aanrijding en werd door omstanders geholpen. Ze bleef achter met veel pijn "Hij gaf vol gas, dus ik denk dat het hard ging. Van mijn linkerbeen is één van mijn banden verrekt. Ik kan nog een klein beetje lopen. Morgen moet ik naar het ziekenhuis voor onderzoek."

'Ik begon te trillen en te huilen'

De automobilist is door de politie aangehouden. Hij reed na het ongeluk door, maar kwam uiteindelijk terug. "Na het ongeluk was ik heel rustig. Toen ik hem terug zag komen en de man zag uitstappen, begon ik te trillen en te huilen."

Cora is boos op de dader, maar ze snapt hem ook niet. "Waarom doe je zoiets? Ik vind het heel jammer dat je zoiets doet op een verschrikkelijk leuke dag. Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?"

Genoeg complimentjes

Dat laatste maakt ze vaker mee. Ze krijgt als verkeersregelaar vaker te maken met agressieve automobilisten. "Het is de eerste keer dat ik ben aangereden, maar ik ben helaas wel vaker uitgescholden. We worden gezien als parasiet."

Haar werkplezier laat ze niet bederven door het incident. "Ik krijg ook genoeg complimentjes. Er zijn veel mensen die zeggen: wat fijn dat je helpt met inparkeren. Ik heb de hele dag met plezier gewerkt."

Video: groot tekort aan verkeersregelaars

Er moeten met spoed meer verkeersregelaars komen. Op dit moment is er een nijpend tekort aan mensen die het verkeer de weg wijzen, bij bijvoorbeeld evenementen of wegwerkzaamheden. Editie NL-verslaggever Annemarie Landman volgde een spoedcursus: 'verkeersregelaar-voor-1-dag'.