Ga naar de inhoud
Nederland

Het blijft warm: temperatuur loopt nog verder op

Strandweer! Kinderen bij de zee in Scheveningen. Beeld © ANP

Deze Tweede Pinksterdag gaat officieel de boeken in als een zomerse dag, met 25 graden of meer. De komende dagen blijft het zo warm. In het weekend zou het zelfs 30 graden kunnen worden.

De zon blijft alleen niet de hele dag meer schijnen, zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. "We zien inmiddels wat stapelwolken in het zuiden. Regen en onweer zijn op komst. Daar krijgt voornamelijk het zuiden van het land mee te maken. Vannacht kan ook in het westen en midden van het land een buitje vallen." 

Overdag zon, 's avonds kans op onweer

Morgen en de dagen daarna is het steeds hetzelfde liedje: warme en vrij zonnige dagen met in de middag en avond kans op buien en onweer. Vooral het zuiden en zuidoosten krijgen met die buien te maken. Misschien valt er ook nog wat regen in het midden van het land.

Miniatuurvoorbeeld

Mensen genieten van zon, zee en strand in Scheveningen op Tweede Pinksterdag.

Volgend weekend gaan de temperaturen nog wat verder omhoog, verwacht Maurice Middendorp. "Het zou zomaar eens kunnen dat we de 30 graden halen. Maar ook in het weekend blijft er kans op een bui. Als je barbecueplannen hebt, is het handig toch even de Buienradar te checken." 

Zonkracht: waarom je nu verbrandt en morgen niet:

Waarom verbrand je de ene dag heel snel in de zon, en de andere dag niet? Dennis Wilt van Buienradar legt het uit. "De temperatuur heeft totaal geen invloed op de zonkracht."