Nederland

Zakkenrollers, melkpoeder en een nepagent: flinke buit bij grote politieactie

21 mei 2018 13:48 Aangepast: 21 mei 2018 13:53
De politie nam een grote hoeveelheid babymelkpoeder in beslag Beeld © Politie

In samenwerking met de marechaussee, de douane en Duitse en Belgische collega's heeft de politie afgelopen week bij een grote actie tegen rondtrekkende criminele bendes in totaal ruim honderd verdachten aangehouden.

Het gaat onder anderen om winkeldieven, drugshandelaren, inbrekers, mensen die verdacht worden van identiteitsfraude en helers van gestolen babymelkpoeder. 

Nepagent met stopbord

Op snelwegen en in treinen werd gecontroleerd. De politie arresteerde bij controle op de A13 bijvoorbeeld een man die een blauw zwaailicht, handboeien en een nepwapen in zijn auto had en zelfs een stopbord in zijn auto had ingebouwd. 

In de omgeving van Zwolle werd een zakkenroller aangehouden met de Tunesische en Marokkaanse nationaliteit die ook in Duitsland actief was als zakkenroller. De man was eerder dit jaar al aangehouden en het land uitgezet als ongewenste vreemdeling.

3000 pakken babymelkpoeder

In Amsterdam werden meerdere verdachten aangehouden voor zakkenrollen en diefstallen. Bij de grensovergang met Duitsland in de omgeving van Venlo werd een Roemeen aangehouden die 600 kilo apaan, een grondstof voor synthetische drugs, bij zich had.

In woningen in Den Haag en Rotterdam werden in totaal meer dan 3000 pakken babymelkpoeder gevonden.

Porsche inleveren

Bij de actie werden verder ploertendoders, pepperspray, nepwapens en gestolen auto's gevonden. Ook zijn diverse personen aangehouden omdat ze nog een straf moesten uitzitten of DNA-materiaal moesten afstaan.

Een bestuurder van een Porsche moest zijn auto inleveren omdat hij nog een belastingschuld van 300.000 euro had openstaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore