Nederland

Opnieuw al vroeg lange files naar Zandvoort om Max Verstappen

21 mei 2018 08:54 Aangepast: 21 mei 2018 11:11
Max Verstappen en Daniel Ricciardo tijdens de Jumbo Familie Racedagen. Beeld © ANP

Rijkswaterstaat waarschuwt fans van Max Verstappen: het is nu al druk op de wegen naar het circuit van Zandvoort. Ook op andere plaatsen in Nederland moeten automobilisten rekening houden met flinke files.

Omdat het zulk mooi weer is, gaan veel dagjesmensen op pad. Daarnaast begint de Libelle Zomerweek in Almere, komen vakantiegangers terug en gaan Verstappen-fans voor de tweede dag op rij naar Zandvoort voor de Jumbo Racedagen. Die optelsom betekent flinke files, zegt Rijkswaterstaat.

100.000 fans verwacht

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie is het wel minder druk dan zondagochtend. Toen waren er in Zandvoort rond een uur of elf geen parkeerplaatsen meer te vinden. Bezoekers van de racedagen, waarvoor Verstappen in Zandvoort is, kregen het dringende advies om met de trein of fiets te komen.  

Miniatuurvoorbeeld

(Foto: Lorenzo Derksen/Inter Visual Studio)

Verstappen is op het circuit te bewonderen in zijn bolide van Red Bull. Ook zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo en de Schot David Coulthard, die tussen 1994 en 2008 actief was in de Formule 1, geven een demonstratie. Er worden in totaal 100.000 toeschouwers verwacht.

Superfan Pleun (14)

Voordat Verstappen naar het circuit ging, ging hij op bezoek bij superfan Pleun. De 14-jarige jongen woont vlak bij het circuit, maar is te ziek om te gaan kijken. Zijn moeder was daarom op social media een actie begonnen. "Het is gelukt en het was geweldig", zegt ze tegen RTL Nieuws.

Zo reageert Verstappen op jullie vragen:

We spraken vorige maand met Max Verstappen en stelden hem een aantal kijkersvragen die jullie ons stuurden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore