Nederland

Droom voor zieke Pleun (14) komt uit: Max Verstappen op visite

20 mei 2018 11:34 Aangepast: 21 mei 2018 07:55
Max op bezoek bij Pleun Beeld © Twitter / @MarijeTweetjes

De actie op social media van de moeder van de zieke 14-jarige Pleun uit Zandvoort heeft succes gehad. Max Verstappen kwam vanmorgen thuis bij hem op bezoek. "Een droom die uitkomt."

Veel kan de moeder van Pleun niet zeggen over de ontmoeting van vanmorgen. Dat is zo afgesproken met het team van Max Verstappen. Maar dat kost haar moeite. Aan de telefoon kan ze haar enthousiasme moeilijk verbergen: "Het is gelukt en het was geweldig. De foto zegt denk ik meer dan 1000 woorden."

Actie op Twitter

De actie van moeder Marije begon afgelopen woensdag met een bericht op Twitter. Pleun is groot fan van Max Verstappen, maar kan hem vanwege de spierziekte die hij heeft dit weekend niet in actie zien tijdens de Jumbo Racedagen, 500 meter verderop op het circuit van Zandvoort.  

Veel mensen deelden het bericht en reageerden erop. Ook werd de oproep door verschillende media overgenomen. Tegen RTL Nieuws zei ze: "Hij krijgt altijd een twinkeling in zijn ogen als het over Max gaat."

Max kwam

Hoewel er dus veel aandacht was voor haar oproep, ging ze er niet vanuit dat er een ontmoeting zou komen: "Sponsors, evenementen, het weekend zal voor zo'n jongen worden bepaald. Maar misschien heeft hij toch vijf minuutjes over om zijn grootste fan te ontmoeten."

Max kwam toch. Vanmorgen, voorafgaand aan de Jumbo Racedagen, kwam hij thuis op visite bij Pleun. Zijn moeder deelde een foto van de ontmoeting op Twitter. De ogen van de lachende Pleun stralen. 

Fietsen

En wat Pleun vandaag verder doet? "Nou niet naar het circuit dus. Maar we gaan denk ik fietsen met de rolstoelfiets, het is heerlijk weer. 

Zo reageert Verstappen op jullie vragen:

We spraken vorige maand met Max Verstappen en stelden hem een aantal kijkersvragen die jullie ons stuurden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore