Vrije tijd

'Pinksteren is net zo belangrijk als kerst'

20 mei 2018 09:26 Aangepast: 20 mei 2018 20:00
Melissa Feenstra. Beeld © Facebook

Pinksteren. Dat is een extra vrije dag voor veel mensen. Maar waar staat het eigenlijk voor? Het is het minst bekende christelijke feest, maar volgens Melissa Feenstra wel een heel belangrijke.

Pinksteren valt precies vijftig dagen na Pasen. De christenen herdenken dan dat God de Heilige Geest naar de volgelingen van Jezus stuurde. Daarmee is Pinksteren het officiële begin van de christelijke kerk. "Hierdoor kunnen we doen wat Jezus deed," zegt Melissa Feenstra erover. 

Net zo belangrijk als kerst

Melissa is overtuigd christen en doet dit weekend mee aan de Pinksterconferentie, een vierdaags festival. De dag is volgens haar heel belangrijk voor christenen: "Jezus was een mens, hij kon maar op één plek tegelijk zijn. Daarom ging hij terug naar de hemel. Hij zond de Heilige Geest, zodat iedereen die in Jezus gelooft nu dag en nacht contact met God kan hebben."

Ze zegt zelfs dat het feest even belangrijk is als kerst: "Tijdens kerst vieren we de geboorte van Jezus. Als Jezus niet op aarde was gekomen, dan hadden we ook de Heilige Geest niet kunnen ontvangen. Maar zonder Pinksteren hadden we nooit allemaal kennis kunnen maken met de Heilige Geest en daarmee met Jezus. Dus het is allebei heel belangrijk."

Weinig aandacht 

Melissa vindt het wel jammer dat deze dag zo weinig aandacht krijgt: "Pinksteren is een belangrijk onderdeel van Jezus leren kennen. Wanneer je vervuld wordt met de Heilige Geest, wijst hij je naar Jezus. Het is jammer als mensen hem niet leren kennen. Als mensen God zouden ervaren zoals hij werkelijk is, zou iedereen zich bekeren."

Hoewel het zo'n belangrijke dag is, vindt Melissa het niet gek dat zo weinig mensen weten wat we tijdens Pinksteren vieren. "Mensen zijn op zoek naar echtheid, we willen zien dat God, Jezus en de Heilige Geest echt zijn", zegt ze. "Veel kerken handelen vanuit traditie en religie. Terwijl de mensen die nu God volgen, hem ook echt willen kennen en zelf willen ontmoeten."

Verliefd

En hoe weet je dan dat Jezus ook echt bij je is? Dat komt wel als het moment daar is, zegt Melissa: "Verliefd zijn is wel een goede manier om het te omschrijven. Dat stijgt boven je verstand uit. Het is niet uit te leggen, maar je weet het gewoon."

60.000 bezoekers voor christelijk Pinksterfestival Opwekking:

De kerken lopen leeg, maar het christelijk festival Opwekking wordt steeds groter.

Meer op rtlnieuws.nl:
Warme dagen op komst, en niet alleen tijdens Pinksteren: 'Het blijft zomers'

`