Nederland

Rutte wenst moslims nu geen fijne ramadan: 'Soms doe ik dat wel, soms niet'

18 mei 2018 16:20 Aangepast: 18 mei 2018 16:45
Mark Rutte heeft de moslims nog geen fijne ramadan toegewenst. Beeld © ANP

Premier Mark Rutte heeft moslims nog geen goede ramadan toegewenst. "Ik doe dat soms wel, en soms niet", zei hij tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Aan het eind wenste de premier - overigens lachend - alsnog iedereen een 'fijne Pinksteren' toe.

De ramadan is twee dagen geleden begonnen, maar premier Rutte heeft dit jaar de goede wensen voor de vastende moslims in Nederland nog niet overgegebracht. Drie jaar geleden deed hij dat wel; via sociale media plaatste hij een 'fijne-ramadan-bericht'. Overigens kwamen daar een hoop heftige reacties op. 

Niet op commando

Dat de premier de moslims dit jaar nog geen goede ramadan wenste, heeft geen reden. "Ik doe dat niet ieder jaar. Maar af en toe kies ik een groep uit en doe ik dat als ik er aan denk." Op de vraag van RTL Nieuws of hij tijdens de persconferentie moslims een goede ramadan wil toewensen, zegt de premier. "Nee. Dat doe ik niet op commando. Zo werkt dat niet."

Aan het einde van de persconferentie wenste hij de aanwezigen alsnog lachend een fijne Pinksteren toe. Ook voor hem zelf. "Ik ga dit weekend leuke dingen doen."

De gekste vragen over Ramadan:

De vloggende 'Healthy Sisters' moeten er ieder jaar eigenlijk ook wel een beetje om lachen: al die vragen over ramadan. Daarom geven ze hier goedgemutst alle antwoorden.

Meer op rtlnieuws.nl
Nog meer landen bij de EU? Rutte negatief over toetreding

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore