Nederland

Zieke Pleun (14) kan niet naar circuit: 'Hij zou Verstappen zó graag ontmoeten'

18 mei 2018 10:36 Aangepast: 18 mei 2018 14:07
Pleun is Verstappenfan in hart en nieren.

De 14-jarige Pleun woont op 500 meter van het circuit van Zandvoort waar dit weekend de Jumbo Racedagen worden gehouden. Zijn idool: Max Verstappen. Pleun wil niets liever dan naar het circuit om hem in actie te zien, maar door een zeldzame spierziekte gaat dat niet. Zijn moeder Marije kwam in actie.

Miniatuurvoorbeeld

Ze plaatste een bericht op Twitter, met de hoop dat Verstappen komend weekend misschien voor de deur staat: "Hij kan er niet bij zijn, te druk, te veel geluid. Maar hij zou zo graag Max Verstappen ontmoeten..."

Agenda Verstappen overvol

Door de aandoening die Pleun heeft, kan hij inmiddels niet meer praten. Ook is zelfstandig eten niet meer mogelijk. De geluiden op het circuit zouden hem direct te veel worden. "Hij kan onweer en vuurwerk ook niet aan. Als er een auto zou starten, is er direct kortsluiting in zijn hersen", zegt Marije. Over zijn levensverwachting kan ze niet al te veel zeggen: "We weten het eigenlijk niet omdat de ziekte zo weinig voorkomt in de complexe vorm die onze zoon heeft, maar hij gaat wel steeds verder achteruit."

Marije begrijpt ook dat de agenda van Verstappen meer dan vol zit. "Sponsoren, evenementen, het weekend zal voor zo'n jongen worden bepaald. Maar misschien heeft hij toch vijf minuutjes over om zijn grootste fan te ontmoeten."

Niet iedereen kan zomaar naar het circuit

Want fan van Verstappen is hij in hart en nieren. Red Bull-petjes, autootjes, je kunt het zo gek niet verzinnen of Pleun heeft het. Marije: "Hij krijgt altijd een twinkeling in zijn ogen als het over Max gaat."

Met haar actie wil Marije niet alleen haar zoon gelukkig maken. "Ik wil ook laten zien dat het niet gewoon is dat je zomaar naar zulke evenementen kunt gaan. Veel mensen staan er niet bij stil dat er ook mensen zijn die dat wel heel graag willen, maar niet kunnen."

Mini of Toyota

En dus hopen Marije en Pleun nu dat Verstappen inderdaad even langskomt. En dat hoeft echt niet in zijn razende Red Bull-bolide te zijn. "Ook al komt hij met een Mini of met een Toyota, het zou voor mijn zoon gewoon heel erg mooi zijn."

Meer op rtlnieuws.nl:
Drie Red Bulls gelijktijdig op Zandvoort

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore