Ga naar de inhoud
Nederland

Douglas past kledingbeleid aan na commotie over hoofddoek

Exterieur van Douglas in Leeuwarden. Beeld © Google Streetview

De bekende parfumerieketen Douglas heeft besloten haar kledingrichtlijn aan te passen. Het bedrijf kreeg veel kritiek, nadat de medewerkster van een filiaal in Leeuwarden was overgeplaatst naar het magazijn. Ze mocht voor het dragen van een hoofddoek niet meer in contact komen met klanten.

Een klant van Douglas had de zaak op Facebook aangekaart. Dat bericht zorgde voor vele honderden reacties.

Ondanks herhaalde verzoeken wilde Douglas aanvankelijk niet reageren. Vanavond laat het bedrijf in een reactie weten de commotie over de kledingrichtlijn te betreuren. "We zullen het beleid daarom aanpassen en onze medewerkers hieromtrent zo snel als mogelijk informeren", laat het bedrijf weten.

'Nooit onze bedoeling geweest mensen te kwetsen'

De parfumerieketen laat weten nog enige tijd nodig te hebben voor het aanpassen van de kledingrichtlijn. "Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen te kwetsen", zegt Douglas. 

Het Europees Hof van Justitie oordeelde een jaar geleden dat bedrijven werknemers mogen verbieden om een hoofddoek te dragen. Voor het hof is dat geen discriminatie, zolang het verbod gebaseerd is op een bedrijfsreglement. Daarin moet dan staan dat het 'zichtbaar maken van enig politiek, filosofisch of religieus teken' verboden is.

Meer op rtlnieuws.nl:
Mensenrechtencollege: politie discrimineert door hoofddoek te verbieden

Bron: RTL Nieuws