Nederland

Ook baby overleden na spoedbevalling in bakkerij Hulst

17 mei 2018 09:00 Aangepast: 17 mei 2018 09:51
De hulpdiensten rukten massaal uit om de vrouw en haar baby te redden. Beeld © RTL Nieuws

De baby die vorige week na een spoedbevalling werd geboren in een bakkerij in Hulst, is overleden. De moeder van het kindje overleed vorige week.

Op 7 mei werd een zwangere vrouw ineens onwel toen ze aan het werk was in een bakkerij in Hulst. Ze bleek getroffen door een hartstilstand.

Drie ambulanceteams en een traumahelikopter rukten uit om moeder en kind te redden. De moeder werd gereanimeerd en de baby werd in de bakkerij, via een spoedkeizersnede ter wereld gebracht en daarna met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Moeder overleden

De moeder werd na de reanimatie en de keizersnede met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze overleed dezelfde dag nog. Dat werd een paar dagen later bekendgemaakt. Nu blijkt ook de baby het niet overleefd te hebben. In de regionale krant PZC is een rouwadvertentie geplaatst door medewerkers van de bakkerij.

Een kennis van de familie vertelde al eerder aan RTL Nieuws dat Hulst in diepe rouw is. "Iedereen is intens verdrietig. We kunnen het nog niet bevatten. Het was de laatste dag voor haar zwangerschapsverlof. Het is verschrikkelijk, zo'n groot verdriet."

Meer op rtlnieuws.nl:

`