Nederland

Vermiste teckel dood teruggevonden: verdronken in verzwaarde rugzak

16 mei 2018 16:03 Aangepast: 16 mei 2018 18:08
Teckel Luna (5,5 jaar oud) Beeld © Politie Ommelanden Noord

De vijfjarige teckel Luna, die ruim twee weken geleden vermist raakte bij Delfzijl, is gisteren dood teruggevonden. Het hondje was in een met stenen verzwaarde rugzak gestopt en in het water gegooid.

De eigenaars van Luna, beiden 60-plussers, sloegen alarm toen de teckel op 29 april wegliep in de buurt van de volkstuintjes in het nabijgelegen Biessum. Zij zijn inmiddels door medewerkers van de dierenambulance geïnformeerd over het lot van hun huisdier. 

Politie Ommelanden Noord

Op woensdag 2 mei jl werd op deze pagina een bericht geplaatst ivm het vermissen van een de teckel 'Luna'. Tijdens het uitlaten in de omgeving van de volkstuintjes bij Biessum bij Delfzijl was de...

Flink in de war

Organisatie Dogsearch Nederland onderhoudt contact met hen en zegt dat zij 'flink in de war en heel verdrietig' zijn. "Het echtpaar en Luna waren onafscheidelijk: alles draaide om haar. Ze namen Luna overal mee naar toe. Ze had zelfs haar eigen plekje bij de plaatselijke pizzeria", zegt een woordvoerder. Dogsearch hoopt dat de daders snel gevonden worden. "Ze moeten weten wat ze allemaal aangericht hebben."

De politie heeft via sociale media al reacties ontvangen, maar nog geen concrete tips. Agenten zijn nog op zoek naar mensen die meer van de zaak afweten. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Vier puppy's verdronken in emmer bij woninginbraak Heesch

 

`