Ga naar de inhoud
Nederland

Internet en tv bij vrijwel alle providers duurder per 1 juli

Beeld © ANP

Veel Nederlanders moeten meer gaan betalen voor internet, televisie en bellen. Vrijwel alle aanbieders voeren in juli een prijsverhoging door.

Dat meldt vergelijkingssite Pricewise. Bij Ziggo, samen met KPN de grootste provider in Nederland, gaat het om een gemiddelde verhoging van 1,65 euro per maand. Ziggo dat die hogere tarieven nodig zijn voor verdere investeringen in zijn netwerk, om het flink toegenomen dataverbruik het hoofd te kunnen bieden.

Alleen T-Mobile blijft gelijk

KPN gaat voor pakketten voor internet, tv en bellen 2,50 tot 3,50 euro per maand meer vragen, eveneens voor extra investeringen. De internetsnelheid gaat bij deze provider ook omhoog. T-Mobile houdt als enige de prijzen gelijk, meldt Pricewise.

Bij prijsstijgingen die hoger zijn dan de inflatie, hebben klanten het recht hun contract kosteloos op te zeggen. Volgens Pricewise is dat het geval bij KPN, Ziggo en XS4ALL.

De tarieven gingen vorig jaar ook omhoog. De verwachting is dat die stijgende lijn de komende jaren ook nog doorzet, gezien de verdere investeringen van providers in sneller internet, netwerken en de beveiliging daarvan.