Nederland

Waylon noemt 18de plek op songfestival 'niet verdiend'

13 mei 2018 07:44 Aangepast: 13 mei 2018 17:42
Beeld © ANP

Waylon noemt de 18de plek die hij op het songfestival behaalde met zijn nummer Outlaw In 'Em 'niet verdiend', maar zegt desondanks niet teleurgesteld te zijn. Vooraf gaf hij aan op een plek in de top-5 te hopen.

​Dat liep dus anders. Israël ging er met de eerste plek vandoor, gevolgd door Cyprus, Oostenrijk, Duitsland en Italië. Toch zegt Waylon niet ontevreden te zijn. Hij adviseert Nederland om volgend jaar weer een eigenwijze act te sturen. "Blijf je ding doen. Zeker wij zouden tolerantie en diversiteit moeten uitdragen."

ZIE OOK: Israël wint songfestival, Waylon wordt achttiende

"Wij wilden een keer iets anders doen op het songfestival", zei de zanger tegen de NOS. "Dat is door een boel mensen begrepen, maar door een groot gedeelte ook niet."

Tevreden over optreden

Over het optreden kijkt Waylon zelf met tevredenheid terug. "Het ging allemaal vanzelf en het voelde goed. Na zo veel repetities weet je precies waar je staat op het podium, dus dan wordt het ook gemakkelijker", zei hij tegen de NOS.

Het optreden van Waylon:

Waylon feliciteert Israël met de prijs op Facebook, maar laat aan de NOS weten dat hij het toch een beetje jammer vindt. "Het zal niets veranderen aan het songfestival. Een paar jaar geleden won een vrouw met baard, nu een dame die een kip nadoet."

Derde deelname

Waylon deed in 2014 ook al mee aan het songfestival. Samen met Ilse de Lange vormde hij toen het duo The Common Linnets en eindigde als tweede. Een derde deelname sluit hij niet uit.

Op Instagram plaatste Waylon na afloop een foto van hem en zijn dansers. "Als ik het over zou doen, zou het weer met jullie zijn", schreef hij erbij.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore