Ga naar de inhoud
Nederland

Robin filmde hoe gezin maar net aan luipaarden ontsnapte: 'Ze wisten niet wat ze deden'

Robin (rechts) filmde hoe het gezin bijna werd aangevallen door jachtluipaarden. Beeld © YouTube / FPE humor

"Het was heel heftig", zegt Robin. Hij filmde hoe een Frans gezin maandag ternauwernood aan jachtluipaarden ontsnapte in safaripark Beekse Bergen. "Ze leken zich totaal niet te realiseren waar ze mee bezig waren. Het was absoluut onverantwoord."

Op zijn filmpje is te zien hoe het gezin tot tweemaal toe uit de auto stapt in de buurt van jachtluipaarden. De eerste keer gaat dat nog goed, maar bij het tweede 'uitstapje' worden ze beslopen. De jachtluipaarden komen dan heel dicht bij het gezin in de buurt.

Als ze doorhebben wat er aan de hand is, rennen ze naar hun auto en weten ze net op tijd te ontkomen. 

Robin maakte een filmpje

Robin (24) uit het Zeeuwse Scharendijke was maandag met zijn moeder in het safaripark. Hij probeerde het Franse gezin te waarschuwen met gebarentaal. "Maar die waarschuwingen sloegen ze meermaals in de wind. Al dachten we, nadat ze weer in hun auto waren gestapt, dat ze hun lesje wel hadden geleerd."

'Dat was eigenlijk nog de grootste schok'

Dat bleek niet het geval. Want enkele ogenblikken later leek het gezin van plan om op hun gemak te gaan picknicken tussen de roofdieren. "Je verwacht niet dat ze nog voor een tweede keer uit de auto stappen. Dat was eigenlijk nog wel de grootste schok. Ze leken zich niet te realiseren waar ze mee bezig waren. Het was totaal onverantwoord."

ZIE OOK: 'Gezin dat ontsnapte aan jachtluipaarden heeft veel geluk gehad'

"Wij konden toen niets meer voor ze doen", zegt Robin. "We probeerden ze nog te helpen, te waarschuwen, maar wij konden ook niet uitstappen."

'Het was eigenlijk al te laat'

Toen hij zag dat de jachtluipaarden in de aanval gingen, reed hij nog richting het gezin. "Maar ze zagen ons niet meer. Het was eigenlijk al te laat."

Op YouTube krijgt hij het verwijt dat hij alleen maar filmde en verder niets deed. "Ik denk dat ze ons van afstand niet voldoende hebben gezien, maar we hadden er bewust voor gekozen om niet te claxonneren. Ik was bang dat ze daar nog agressiever van zouden worden. Ik wist niet hoe die beesten daarop zouden reageren. Je doet wat je kan op zo'n moment, maar op de claxon drukken zou voor een averechts effect kunnen zorgen. We waren bang dat ze zouden schrikken."

De beelden van Robin zijn inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken.

Heel veel geluk gehad

Volgens safaripark Beekse Bergen heeft het gezin 'heel veel geluk gehad'. "Wat deze mensen bezielt dit te doen, is een vraag die wij niet beantwoord krijgen. Het is heel duidelijk wat de regels zijn", zegt Niels de Wild, manager van het park.

Beekse Bergen is niet van plan extra maatregelen te nemen. "We hebben alles nagelopen, het staat als een huis."