Nederland

Moeder overleden na bevalling in bakkerij, baby in kritieke toestand

09 mei 2018 14:10 Aangepast: 09 mei 2018 14:30
De hulpdiensten rukten massaal uit om de vrouw en haar baby te redden. Beeld © RTL Nieuws

Intens verdrietig nieuws uit Hulst. De zwangere vrouw die daar eergisteren in een bakkerij werd gereanimeerd na een hartstilstand, is overleden. Haar baby, die in de bakkerij ter wereld kwam via een spoedkeizersnede, ligt in zorgelijke toestand in het ziekenhuis.

Dat zegt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws.

Spoedkeizersnede

Eergisterochtend werd een zwangere vrouw ineens onwel toen ze aan het werk was in een bakkerij in Hulst. Ze bleek getroffen door een hartstilstand.

Drie ambulanceteams en een traumahelikopter rukten uit om moeder en kind te redden. De moeder werd gereanimeerd en de baby werd in de bakkerij, via een spoedkeizersnede ter wereld gebracht en daarna met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Moeder overleden

De moeder werd na de reanimatie en de keizersnede maandag met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het was lange tijd onduidelijk hoe de toestand van de vrouw was, maar nu meldt de politie dat zij overleden is.

Twee dochters

Een kennis van de familie vertelt aan RTL Nieuws dat Hulst in diepe rouw is. "Iedereen is intens verdrietig. We kunnen het nog niet bevatten. Het was de laatste dag voor haar zwangerschapsverlof. Het is verschrikkelijk, zo'n groot verdriet."

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws
`