Nederland

Trouwjurk Zeeman al uitverkocht: 'Van zo'n succes konden we alleen dromen'

09 februari 2016 10:32 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
De goedkope trouwjurk Beeld © Zeeman

Er is een ware run ontstaan op de goedkope trouwjurk van Zeeman. In een mum van tijd was de jurk vanochtend al uitverkocht. "Van zo'n groot succes konden we alleen maar dromen."

Waarom veel geld uitgeven voor een jurk die je maar één keer draagt? Een slimme zet van Zeeman, want heel veel bruidjes in spe hebben wel oren naar de budgetjurk voor 29,99 euro. Zoals Maaike Jansen (26) uit Breda: "Het is niet zomaar een jurk. Hij valt mooi. Tenminste, dat vind ik."

Uitverkocht 
De vraag is zo groot, dat de jurk nu al uitverkocht is. Het goede nieuws: "Een nieuwe partij volgt vanmiddag al. We hebben er in totaal 1500 van gemaakt", vertelt Caroline van Turennout van Zeeman. Op het hoofdkantoor zijn al tientallen telefoontjes binnengekomen van vrouwen die dolgraag de jurk willen hebben, maar vanochtend achter het net hebben gevist.

Van Turennout: "We hadden echt wel het idee dat er behoefte aan zoiets is. Deze jurk is voor vrouwen die graag een mooie jurk willen dragen op de grote dag, maar beseffen dat ie de volgende dag gewoon weer in de kast hangt."

Fabriek in India
De jurk is een eenmalige actie en er zijn er in totaal 1500 van gemaakt. Hoe die zo goedkoop kunnen zijn? De jurk is verkrijgbaar in vier maten. Er is gekozen voor stoffen die niet duur zijn, maar er volgens Zeeman wel mooi uitzien. "We laten de jurk in een fabriek in India maken. Niet door kinderhanden en zeker onder goede voorwaarden. Mensen krijgen een eerlijk loon en werken onder goede omstandigheden."

​Klanten hebben de jurk na de online bestelling binnen 48 uur in huis.

Marktplaats
Je kon er natuurlijk op wachten: rond 08:10 uur stond de eerste Zeeman-trouwjurk al op Marktplaats. Binnen 1,5 uur was deze advertentie al meer dan 200 keer gezien en negen keer bewaard als favoriet.

"Dit aantal neemt per halfuur in rap tempo toe. In de afgelopen uren is al honderden keren op ‘Zeeman’ en ‘Zeeman trouwjurk gezocht", zegt de woordvoerder van Marktplaats. 

Trouwjurk - ZEEMAN from Zeeman on Vimeo.

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore