'Respectloos'

Dronepiloot die traumaheli hinderde meldt zich bij de politie

07 mei 2018 23:57 Aangepast: 08 mei 2018 08:46
Een ambulance voor de deur waar de zwangere vrouw onwel werd. Beeld © RTL Nieuws

De bestuurder van de drone die gisterochtend in het Zeeuwse Hulst de hulpdiensten ernstig hinderde, heeft zich gemeld bij de politie.

Dat meldt het politieteam Zeeuws-Vlaanderen op Facebook.

Terwijl hulpdiensten druk bezig waren om eerste hulp te verlenen aan een hoogzwangere vrouw die in een bakkerij een hartaanval kreeg, stuurde een omstander een drone de lucht in. Daardoor kon een naderende traumahelikopter tijdelijk niet landen.

De politie beklaagde zich eerder op Facebook over de vele toeschouwers die het werk van de hulpdiensten bemoeilijkten. "Het ergste van alles was nog een persoon die het wel heel graag van dichtbij wilde zien en zijn/haar drone liet vliegen om alles van lekker dichtbij te kunnen filmen", schreef de politie. "Daar kan ik als hulpverlener met mijn pet niet bij, wat respectloos."

Spoedkeizersnee

De arts in de traumaheli werd opgeroepen om te assisteren bij de spoedkeizersnee die bij de vrouw moest worden uitgevoerd. Agenten kregen via de portofoon te horen dat de helikopter vanwege de drone niet kon landen. Later lukte dat wel. 

De politie deed later op de dag een oproep aan de bestuurder van de drone om zich te melden. Die gaf daar gehoor aan.

"Laten we hier van leren en deze wijsheid verspreiden in plaats van een hetze tegen deze persoon op te zetten, daar hebben we allemaal veel meer aan", schrijft de politie op Facebook.

Hoe het momenteel met moeder en het kind gaat, is niet bekend. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van