Nederland

Onafhankelijk onderzoek naar chaos op Schiphol

30 april 2018 16:19 Aangepast: 04 mei 2018 02:56

Schiphol gaat onafhankelijk onderzoek laten doen naar de toedracht van de stroomstoring waardoor de luchthaven gisteren een groot deel van de dag plat lag. Ook wordt een intern onderzoek naar het incident gestart.

Schiphol zegt het het 'betreurt dat zoveel reizigers ernstige hinder hebben ondervonden'. De luchthaven wil precies weten hoe het heeft kunnen gebeuren.

Welke partij het externe onderzoek gaat doen, is nog niet bekend. "We zoeken een goede, gerenommeerde partij'', zegt een woordvoerster.

'Balen dat onze vlucht niet gaat' 

Duizenden reizigers zaten gisteren vast op Schiphol

Chaos

Een storing in het inchecksysteem, vermoedelijk indirect het gevolg van een stroomstoring in Amsterdam Zuid-Oost, zorgde gisteren voor grote problemen. Duizenden reizigers misten hun vlucht of konden pas veel later vertrekken.

Schiphol riep mensen op niet naar het vliegveld te komen. De toegangswegen gingen dicht, waardoor files ontstonden. Mensen stapten al op de snelweg uit om met gezin en koffers dan maar te gaan lopen. Ook extra opgeroepen KLM-personeel strandde in de files. Er reden ook geen treinen meer.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore