Ga naar de inhoud
Nederland

Chaos op Schiphol: 'Ik zou mijn vrijgezellenfeest vieren in Las Vegas'

Christiaan (tweede van links) en vrienden Beeld © Privéfoto

Overal waar hij kijkt, staan mensen. De een weet zijn geduld beter te bewaren dan de ander. Christiaan Klom (31) zou vandaag samen met negen vrienden naar Las Vegas vertrekken om zijn vrijgezellenfeest te vieren. "Het zou de trip van ons leven worden."

Een stroomstoring zorgde vanochtend voor een enorme chaos op Schiphol. Inkomend vliegverkeer werd tegengehouden en vluchten geannuleerd. De storing is inmiddels helemaal verholpen, maar reizigers hebben nog de rest van de dag last van de nasleep.

Vrijgezellenfeest

Christiaan is een van de honderden mensen in de rij voor het omboeken van tickets. "Onze vlucht naar Seattle had om kwart over tien moeten gaan", vertelt hij. "Het is nu nog maar de vraag óf we gaan." Christiaan gaat trouwen in september en zou vandaag vertrekken voor zijn vrijgezellenfeest met negen vrienden. Op de planning stond een 8-daagse reis naar Las Vegas. "Ik werd vanochtend verrast dat we naar Vegas gingen. Dit zou echt de trip van ons leven worden", zegt hij.

Hoe het nu verder moet met de vakantie, weten de jongens nog niet. "We willen echt graag alsnog gaan, want de accommodatie en activiteiten zijn allemaal al betaald."

Geweigerd
Miniatuurvoorbeeld

Door de files op de wegen naar Schiphol toe, kwamen Christiaan en zijn vrienden pas om half negen aan op Schiphol. Ze haastten zich naar de balie om hun bagage in te checken. Vijftig minuten voor vertrek stonden ze klaar, maar ze werden geweigerd. "We hadden een uur van te voren onze bagage moeten inleveren. De optie was: óf niet gaan of gaan zonder bagage." Dat laatste was geen optie voor de heren. Ze boden nog aan om te rennen naar de gate, maar het mocht niet baten.

"Ze wilden echt op geen enkele manier met ons meedenken. Er was geen uitzondering mogelijk", vertelt Christiaan. Hij sloot samen met zijn vrienden aan achter in de rij voor het omboeken van vliegtickets. Enkele uren later staan ze daar nog steeds. "Overal waar ik kijk zie ik mensen. De sfeer is niet per se vrolijk. Veel mensen krijgen nu te horen dat ze vandaag niet meer zullen vertrekken, dus er loopt regelmatig een boos iemand voorbij."

Wachten

Christiaan en zijn vrienden houden voorlopig nog even hoop. "We willen eerst horen wat onze mogelijkheden zijn, maar de kans dat het niet meer lukt groeit wel. Voorlopig blijven we nog wel in de rij staan", zegt hij.

Tientallen gedupeerden op Schiphol

Verslaggever Jildou van Opzeeland sprak met andere wachtenden op Schiphol.

Meer op rtlnieuws.nl: