Ga naar de inhoud
Nederland

Gevaarlijke taferelen rond Schiphol: reizigers te voet over snelweg

Beeld © Peter van der Struijs

Verschillende reizigers die door de chaos bij Schiphol hun vliegtuig dreigen te missen, lopen vanochtend vroeg met bagage en al over de snelweg. Zo hopen ze toch nog op tijd te komen voor hun vlucht. Schiphol waarschuwt reizigers om dat vooral niet te doen. "Het is levensgevaarlijk", zegt een woordvoerder.

Volgens een ooggetuige lopen er zelfs gezinnen met kleine kinderen over de snelweg. Ook een cameraman die voor RTL Nieuws ter plaatse is, zag verschillende reizigers lopen over de vluchtstrook langs de A4.

Schiphol kampt vanochtend met problemen door een storing bij het inchecken als gevolg van een eerdere stroomuitval. Omdat er lange rijen in de vertrekhallen ontstonden, werden de toegangswegen naar Schiphol afgesloten.

De luchthaven adviseert reizigers om de website goed in de gaten te houden voor de actuele vertrektijden. Verschillende vluchten zijn vandaag vertraagd of zelfs geannuleerd.

Huishoudens zonder stroom

De stroomstoring trof ook Amsterdam Zuidoost. Volgens Liander zitten daar rond 07.00 uur nog meer dan 10.000 huishoudens zonder stroom. De oorzaak is volgens de netbeheerder het uitvallen van hoogspanningsverbindingen rond de Bijlmer. De storing begon rond 00.45 uur en betrof in eerste instantie enkele honderden huishoudens.

Op Twitter beklaagden veel mensen zich gedurende de nacht erover dat het donker was in het Amsterdamse stadsdeel.