Nederland

40.000 bezoekers in Groningen, Koningsdag verloopt zonder incidenten

27 april 2018 17:09
Beeld © ANP

Zo'n 40.000 mensen zijn afgekomen op het koninklijk bezoek aan Groningen vanmiddag. Ze stonden in de binnenstad langs de route die het koninklijk gezelschap aflegde of ze keken op pleinen via grote schermen naar de gebeurtenis.

Ook de vrijmarkt trok veel publiek. De politie laat weten dat er geen ernstige incidenten zijn geweest. "Het was superdruk en supergezellig."

En er was ook een serieus tintje:

De koninklijke familie vierde Koningsdag dit jaar in Groningen. Om 11.00 uur kwamen de Oranjes de stad binnen. Onder andere Ronald Koeman mocht de familie verwelkomen met een voetbalclinic. Ook ging de koning het gesprek aan met de Groningers over de gaswinning.

'Dit is mijn Groningen'

Burgemeester Peter den Oudsten liet weten trots te zijn op de stad en de regio: "Dit is mijn Groningen, een veilig en fantastisch feest geven voor duizenden mensen en koninklijke gasten."

Koning Willem-Alexander blikt op Facebook, Instagram en Twitter terug op een geweldige Koningsdag. "Dank voor een geweldige #Koningsdag. Jullie Groningen voelt ook als mijn Groningen!”, schrijft Willem-Alexander na afloop van de nationale viering van zijn 51e verjaardag. 

Op het podium had de koning de Groningers ook al toegesproken en hartelijk bedankt. "Groningen en de Ommelanden zijn samengekomen en hebben laten zien dat ze beide één zijn. We zijn trots op jullie. We zijn trots op deze jonge stad, vol innovatiekracht en vol veerkracht. Er gaat niets boven Groningen." 

Meer op rtlnieuws.nl:
Dit was Koningsdag: 'knetterdruk' programma spetterend geëindigd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore