Nederland

Eric Wiebes door het stof: ik had helderheid moeten geven

25 april 2018 23:36 Aangepast: 03 mei 2018 19:27
Premier Rutte en Eric Wiebes tijdens het debat

Minister Eric Wiebes heeft erkend dat hij vorige week vrijdag duidelijkheid had moeten verschaffen over wat hij wist over de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting. Door zijn eerdere uitlatingen had Wiebes zijn geloofwaardigheid aangetast.

Wiebes werd vrijdag na de ministerraad gevraagd wat hij wist van ambtelijke memo's over de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting. De minister, die ten tijde van de formatie staatssecretaris van Financiën was en een memo voor de VVD schreef over de dividendbelasting, gaf toen aan niets te weten over 'een memo'. Opmerkelijk, want hij blijkt zelf hoogstpersoonlijk een VVD-notitie te hebben geschreven.

Zette het recht

In het debat over de dividendbelasting, dat vanmiddag om drie uur van start ging, hield Wiebes een opmerkelijk betoog en ging hij door het stof. Zowel Wiebes en Rutte moeten opheldering gegeven over de dividendbelastingmemo's.

Wiebes sprak over zichzelf in de derde persoon. Ik zie een meneer - dat ben ik dus - en die voert een verwarrend gesprek en het lijkt ook of deze meneer nog nooit van dividendbelasting heeft gehoord", erkent hij. Hij vindt nu dat hij had moeten zeggen dat hij wel op de hoogte was van stukken over dit onderwerp. "Het was niet mijn sterkste optreden."

Zo reageerde Wiebes afgelopen vrijdag op de memo's 

 
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore