Ga naar de inhoud
Nederland

Twee Nederlanders in Praag vrijgelaten na mishandeling

Beeld © YouTube / Policie ČR

Twee mannen die zaterdag in Praag deel uitmaakten van een groep Nederlanders die een ober ernstig mishandelden, zijn weer vrij. Vijf anderen zitten nog vast in de Tsjechische hoofdstad.

Dat zegt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De vechtpartij zou zijn ontstaan nadat de ober de mannen duidelijk had gemaakt dat ze de drank die ze bij zich hadden, niet op het terras mochten opdrinken.

Beelden van de vechtpartij:

De Nederlanders gaan door het lint tegen de ober.

De ober raakte zwaargewond en is inmiddels aan zijn hoofd geopereerd. In beelden uit een door de Tsjechische politie vrijgegeven bewakingsvideo is te zien hoe de man tegen zijn hoofd wordt getrapt en, als hij op de grond ligt, nog verder wordt mishandeld.

Herkend op luchthaven

De mannen werden aangehouden op de luchthaven van Praag toen ze wilden vertrekken. In Tsjechische media was de afgelopen dagen veel aandacht voor de zaak en werden de verdachten herkenbaar in beeld gebracht. Ze zouden ook op andere plaatsen in de stad ruzie hebben gemaakt.

Het ministerie laat weten dat de vijf verdachten die nog vastzitten, intussen een beroep hebben gedaan op consulaire bijstand. Aanvankelijk weigerde de groep dat. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Zeven Nederlanders in Praag gearresteerd na zware mishandeling ober