Ga naar de inhoud
Nederland

Proef inchecken in OV met mobiel mislukt

Beeld © ANP

Translink trekt de stekker uit ov-chip mobiel. Het is na 15 juni niet meer mogelijk in te checken in het ov met je mobiele telefoon.

De technologie is nog niet solide genoeg om het systeem verder uit te rollen, erkent Translink na berichtgeving hierover in het AD en Trouw. De proef heeft 1,2 miljoen euro gekost.

Kinderziektes

Toen ov-chip mobiel eind mei werd geïntroduceerd, kampte het systeem direct met veel kinderziektes. Er waren vooral problemen met het registreren en aanmelden. Met name klanten van telecombedrijf KPN hadden hier last van.

Translink stelt dat 8000 gebruikers van ov-chip mobiel juist wel zeer tevreden waren als het inchecken eenmaal werkte. De tien aangesloten vervoersbedrijven en Translink benadrukken dat reizen met mobiel in de toekomst zeker mogelijk wordt. Daarnaast werkt Translink aan een systeem waarbij het mogelijk wordt om met de bankpas in en uit te checken en met QR-codes.

Inchecken met je mobiele telefoon was niet voor iedereen weggelegd

De dienst gold alleen voor Android-gebruikers, want Apple’s iPhone geeft partijen zoals de OV-chipkaart geen toestemming om de benodigde NFC-chip te gebruiken. Techredacteur Bram van Dijk legde vorig jaar al uit hoe de technologie (nog even) werkt.

Meer op rtlnieuws.nl:
Ov-inchecken met smartphone geen succes: 'Invoering dik waardeloos'