Nederland

'Nog steeds procedures tegen Staatsloterij'

23 april 2018 10:57 Aangepast: 23 april 2018 11:19
Beeld © Archieffoto ANP

Nog diverse mensen hebben schadevergoedingsprocedures lopen tegen de Staatsloterij. Zij voelen zich door de loterij misleid omdat die jarenlang minder prijzen uitkeerde dan in reclames werd toegezegd.

Dat meldt de Volkskrant. De Staatsloterij werd in 2015 op de vingers getikt vanwege de misleiding. Daarop schreef het bedrijf vorig jaar een bijzondere trekking uit waaraan gedupeerde deelnemers gratis mee konden doen.

Afzien van gerechtelijke stappen

Zij moesten dan wel afzien van gerechtelijke stappen tegen de loterij. Aan de extra trekking deden ruim 2,8 miljoen mensen mee, maar er waren ook gedupeerden die daarvan afzagen. 

Een aantal van hen is nu toch bezig met procedures tegen de Staatsloterij, blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs rechtbanken en rechtsbijstandsverzekeraars.

Breed maatschappelijk akkoord

Mochten de gedupeerden in het gelijk worden gesteld, dan kan dat een fikse strop betekenen voor de Staatsloterij.

Die zegt in een reactie geen geld te hebben geserveerd voor schadevergoedingen: "Er is een breed maatschappelijk akkoord gesloten met een erkende claimstichting. Hierin is flink geïnvesteerd en daarmee is voor de Staatsloterij de zaak afgedaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van