Nederland

PVV-lid afgebrand na 'hoofddoekopmerking': 'Het is ook nooit goed hè?'

20 april 2018 11:03 Aangepast: 03 mei 2018 07:21
Het Tergooi ziekenhuis. Beeld © Tergooi

Een Twitterbericht van Joost van Hooff, die voor de PVV in de Provinciale Staten in Noord-Holland zit, heeft voor flinke ophef gezorgd. Op de Tweet in kwestie is honderden keren gereageerd.

In het bericht geeft Van Hooff af op de islam, nadat hij tijdens een bezoek aan het Tergooi ziekenhuis in het Gooi personeel met een hoofddoek heeft gezien. "De islam wordt je zo door de strot geduwd", schrijft Van Hooff.

Reacties niet mals

De reacties liegen er bepaald niet om: mensen zijn niet te spreken over de uitspraak van Van Hooff. Mishka Jonkers schrijft bijvoorbeeld: " Het is ook nooit goed bij de PVV hè? Als moslima’s thuis blijven zijn het profiteurs en willen ze niet integreren en als ze werken, is het ook weer niet goed in uw ogen. Ik hoop dat uw oogkwaal geneest, maar uw grootste probleem zit tussen uw oren."

Ook Jelger Groeneveld is kritisch. Hij reageert met humor: "U zag vandaag voor het eerst een vrouw met een hoofddoek? Dan heeft de oog behandeling zeker geholpen! Wees dankbaar voor de behandeling, en dat voor deze vrouwen de tegenstelling die u valselijk creëert niet opgaat."

Geen onderscheid

Het Tergooi ziekenhuis zelf is het niet eens met het standpunt van Van Hooff: "Wij maken geen onderscheid tussen religies bij het selecteren van onze medewerkers. Zolang het personeel zijn werk goed doet en zich aan de kledingvoorschriften houdt, is het goed", zegt een woordvoerster.

Van Hooff wil verder niet reageren op vragen van RTL Nieuws: "Zoals het er staat, staat het er."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore