Nederland

Ambulance klemgereden tijdens spoedrit door boze automobilist, moet rit afbreken

15 april 2018 19:12 Aangepast: 15 april 2018 21:13
Beeld © ANP

Een belachelijke actie vanmiddag van een automobilist in Rotterdam. De boze weggebruiker reed een ambulance die met spoed onderweg was naar het Marconiplein, klem op de Westzeedijk. De ambulancechauffeur en meerijdende verpleger moesten hun rit afbreken.

Ze voelden zich dusdanig gehinderd dat ze de politie met spoed om hulp vroegen. Een motoragent schoot te hulp, meldt RTV Rijnmond.

Hartig woordje

Volgens een politiewoordvoerder was in dit geval 'juridisch weinig te doen aan deze absolute gekkigheid', maar is een zeer hartig woordje gesproken met de opgewonden bestuurder. Waarom hij de ziekenwagen klemreed, is niet duidelijk.

"We vinden hier wel heel veel van, maar we hebben ons onderbuikgevoel aan de kant gezet. We zijn aan het werk en willen mensen helpen. Onze tijd besteden aan zulke gevallen, is onze tijd verdoen", zei de woordvoerder.

De ambulancemedewerkers wilden na het voorval snel weer aan het werk, benadrukt de politiewoordvoerder. Omdat de ambulance de rit moest afbreken, is een andere ambulance ingezet.

Hulpverleners zijn bang om te werken:

Bang om te werken. In de verkiezingsspecial van 2017 legden we uit hoe het zit met geweld tegen hulpverleners.

Meer op rtlnieuws.nl:
Weer mishandeling in Amersfoort: chauffeur ambulance geslagen

RTL Nieuws