Nederland

Irissa's opa Dirk (81) is al een week vermist: 'Mijn oma slaapt niet meer'

15 april 2018 16:51 Aangepast: 02 mei 2018 21:46
Irrisa van den Belt Beeld © Freddy Schinkel

Precies een week geleden raakte de opa van Irissa van den Belt (22) vermist. De 81-jarige Dirk van den Belt uit Kampen werd zondagochtend voor het laatst gezien op het station van Duivendrecht. "Mijn familie is inmiddels radeloos", zegt Irissa.

De politie heeft camerabeelden van meneer Van den Belt op het treinstation in Duivendrecht. Hij zou zondagochtend in Kampen een kaartje hebben gekocht met als eindbestemming Alkmaar. "Hij reist nooit met de trein en bekenden in Amsterdam heeft hij niet", zegt Irissa. Los van het camerabeeld, is er geen enkel spoor van haar opa. "Het onderzoek dreigt nu vast te lopen", vertelt Irissa.

Oproep
Miniatuurvoorbeeld

In eerste instantie wilde de familie uit de media blijven, maar na een week besloot Irissa om toch haar verhaal te doen. Puur om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Op sociale media plaatst ze elke dag berichten over haar opa, met linkjes naar alle media die aandacht hebben besteed aan de vermissing. Ze krijgt veel reacties, maar ze leiden tot nu toe nergens toe. "Ik moet toegeven dat ik had gehoopt dat er nog meer reacties zouden komen en dat we er meer mee konden", vertelt Irissa. 

Afgelopen vrijdag was Irissa te zien in Hart van Nederland. Daar kwamen na de uitzending vijf tips binnen. Wat voor tips weet Irissa niet. "Het klinkt goed, vijf tips, maar ik hoop dat ze ook wat opleveren." Dagelijks is er contact met de politie.

Oma

Irissa's oma is al een week radeloos, nu haar man is verdwenen. "Mijn oma slaapt niet meer en is continu alert. Opa heeft een sleutel bij zich, dus oma denkt telkens dat hij thuis komt. Ze schrikt van alles wat ze hoort." Irissa's vader is daarom tijdelijk thuis van werk om zijn moeder te steunen.

Zelf probeert Irissa de draad weer zo goed mogelijk op te pakken. "Ik ben redelijk stabiel. Ik werk ook gewoon door. Dat geeft afleiding."

Zoekactie

Op de dag dat meneer Van den Belt vermist raakte, hebben Irissa en haar familieleden de hele dag gezocht. "We zijn langs alle bekende plekken geweest en bezochten kennissen van hem. Ik ben zelfs met een bootje de IJssel afgevaren om de oevers te bekijken. Hij hield namelijk altijd erg van de IJssel."

Alle denkbare plekken om te zoeken, hebben Irissa en haar familieleden bezocht. "Ik denk niet dat ik meer kan doen dan ik tot nu toe heb gedaan. Het is nu afwachten en dingen op Facebook blijven posten." Ze hoopt nog steeds dat haar opa gezond terug wordt gevonden. "Natuurlijk houden we er rekening mee dat hij ook overleden kan zijn, maar je hoopt het gewoon niet." Ook als dat wel het geval zou zijn, hoopt Irissa hem alsnog te vinden. "Alleen al omdat het dan antwoorden geeft. Dan kunnen we dit tenminste afsluiten."

App om vermiste mensen te vinden

De politie wil bij zoekacties beter en gecoördineerder samenwerken met burgers. Een speciale zoekapp moet daarbij gaan helpen. RTL Nieuws mocht vast even aan een prille versie van de app snuffelen.

Meer op rtlnieuws.nl: